Over Ons

PetSitter.be heeft tot doel PetOwners en PetSitters met elkaar in contact te brengen.

Pet fotoBent u een PetOwner?

Dan zoekt u wel al eens opvang voor uw allerliefste Pet! Plaats uw zoekertje en krijg toegang tot een waaier aan mogelijke PetSitters die voor uw lieveling zorgen terwijl u van een vakantie geniet, op zakenreis bent of andere redenen heeft waarom u zelf tijdelijk niet voor uw huisdier kan zorgen. U plaatst uw zoekertje en kan rechtstreeks gecontacteerd worden door geinteresseerde PetSitters. U beslist zelf de locatie van de PetSitting en op welke wijze u de PetSitter wil vergoeden. Ook de afpsraken rond timing regelt u beiden onderling. U kan ook zelf op zoek gaan door onze lijst van PetSitters.

Pet fotoBent u een PetLover?

Dan wordt u PetSitter en kan u hier talrijke PetOwner zoekt PetSitter zoekertjes vinden. Past een zoekertje binnen uw profiel, contacteer dan via het PetSitter zoekertje de PetOwner. U kan zich ook aanmelden als PetSitter en zo in de lijst van PetSitters komen.

PetSitter.be biedt niet enkel een platform voor PetOwners en PetSitters om met elkaar in contact te komen, maar heeft vooral tot doel een antwoord te bieden op het veelvoorkomende probleem van de huisdierenopvang. Op deze manier hopen we het aantal achtergelaten Pets - vooral tijdens vakantieperiodes - terug te dringen. De missie van PetSitter.be is om:
  1. Pets met de nodige en juiste zorgen van PetLovers omringen terwijl hun baasjes er even niet zijn.
  2. PetOwners de vrijheid te geven om o.a. op een ontspannen manier van hun vakantie te genieten wetende dat hun lievelingen in goede handen zijn.
  3. PetSitters een leuke bezigheid te bezorgen.
Het einddoel dat we voor ogen hebben zijn Happy Pets, Happy Owners, Happy Sitters.

PetSitter.be verzorgt geen bemiddeling. Indien PetOwners en PetSitters elkaar vinden nemen zij via PetSitter.be met elkaar contact op om te zien of het klikt tussen beide partijen en een PetSitting overeenkomst kan worden afgesloten. De modaliteiten van die overeenkomst komen volledig tot stand tussen PetSitter en PetOwner. Indien u deze overeenkomst wenst te documenteren, kan u hier een voorbeeld overeenkomst downloaden.

Pet fotoHoe plaats ik als PetOwner een PetSitter zoekertje?

U dient zich eerst in te schrijven als PetOwner waarna u een PetSitter zoekertje kan plaatsen. Het zoekertje wordt door u geplaatst via een webformulier waarin u de volgende elementen kan aangeven: de naam van uw Pet, het type Pet dat u heeft, de stad waar u Pet zich bevindt, een omschrijving van uw Pet, een foto van uw Pet, de locatie van de PetSitting, de taken die u verwacht van de PetSitter, de frequentie van de PetSitting, welke type PetSitter u zoekt, de start- en einddatum van de PetSitting. U kan ook aangeven of het zoekertje online staat of niet.

Eenmaal deze gegevens verstrekt en u het fomulier heeft bevestigd, wordt uw zoekertje live op PetSitter.be gezet volgens de datum van de plaatsing.

U dient een zoekertje te plaatsen per Pet. Heeft u meerdere Pets en wilt u slechts 1 zoekertje plaatsen dan kan u ook kiezen voor het huisdier dat de meeste zorg behoeft en verdere details omtrent de andere Pets vermelden in de omschrijving.

Het zoekertje zal automatisch offline gezet worden op de einddatum van de PetSitting die u heeft gekozen. Wilt u het zoekertje voor de einddatum offline, dan dient u dit zelf aan te passen in het zoekertje. Dit kan nadat u zich heeft aangemeld.

Heeft u na de startdatum van uw laatste zoekertje een nieuwe PetSitter nodig dan kan u na aanmelding een bestaand zoekertje reactiveren door het opnieuw online te zetten en de start- en einddatum van de PetSitting aan te passen of u kan een volledig nieuw zoekertje maken.

Uw persoonlijke gegevens als PetOwner zijn enkel zichtbaar voor geregistreerde en online PetSitters. Dit geldt voor uw voornaam, familienaam, postcode en stad. Andere persoonlijke gegevens zoals straat + huisnummer, email en eventueel telefoon worden enkel door uzelf gedeeld met de PetSitter die u op de PetSitter.be gevonden heeft in onze lijst van PetSitters of indien een PetSitter met u contact opneemt via de "Contacteer PetOwner" knop.

U kan zich ten allen tijde uitschrijven als PetOwner via info@petsitter.be waarna al uw persoonlijke gegevens alsook al uw zoekertjes zullen verwijderd worden van PetSitter.be.

Pet fotoHoe contacteer ik de PetOwner?

U kan de PetOwner enkel contacteren als u zich heeft geregistreerd en aangemeld als online PetSitter. Bent u een nieuwe PetSitter, registreer dan hier. Ben u reeds geregistreerd als PetSitter, meldt u zich dan hier aan.

Pet fotoHoe word ik PetSitter?

U dient zich eerst in te schrijven als PetSitter waarna u zich kan aanmelden om uw gegevens te wijzigen indien nodig. U schrijft zich in via een webformulier waarin u de volgende elementen kan aangeven: uw voornaam en -familienaam, uw postcode, stad, email en telefoon, het type Pet waarvoor u wilt PetSitten, de taken die u de PetOwner wenst aan te bieden, de locatie van de PetSitting, een idee over uw beschikbaarheid als PetSitter en een omschrijving van u als PetSitter, uw foto.

Eenmaal deze gegevens verstrekt en u het fomulier heeft bevestigd, wordt u als PetSitter toegevoegd in de lijst van PetSitters die op PetSitter.be wordt gepubliceerd.

Opgelet! Indien uw advertentie de locatie “Ten huize PetSitter” bevat, dient u ten allen tijde over een wettelijk erkenningsnummer te beschikken volgens het Koninklijk Besluit van 27 april 2007 houdende erkenningsvoorwaarden voor inrichtingen voor dieren en de voorwaarden inzake de verhandeling van dieren. Lees de bepalingen met betrekking tot dierenpensions. U kan enkel huisdieren opvangen met locatie "Ten huize PetSitter" als u dit niet algemeen adverteert.
Heeft u geen erkenningsnummer dan kan u enkel uw advertentie aanbieden met locatie “Ten huize PetOwner”.
Heeft u al een erkenningsnummer dan kan u uw advertentie aanbieden zowel met locatie “Ten huize PetSitter” als “Ten huize PetOwner”. In dit geval dient u ook uw erkenningsnummer toe te voegen aan de “Omschrijving PetSitter”.
Wilt u een erkenningsnummer aanvragen om huisdieren met locatie "Ten huize PetSitter" algemeen aan te bieden en te adverteren, volg dan de instructies van het Koninklijk Besluit van 27 april 2007.

Uw persoonlijke gegevens als PetSitter zijn enkel zichtbaar voor geregistreerde PetOwners met minstens 1 online PetSitter Zoekertje. Dit geldt voor uw voornaam, familienaam, postcode en stad. Andere persoonlijke gegevens zoals straat + huisnummer, email en eventueel telefoon worden enkel door uzelf gedeeld met de PetOwner die u op de PetSitter.be gevonden heeft in onze lijst van PetOwners of indien een PetOwner met u contact opneemt via de "Contacteer PetSitter" knop.

U kan zich ten allen tijde uitschrijven als PetSitter via info@petsitter.be waarna al uw persoonlijke gegevens zullen verwijderd worden van PetSitter.be.

Pet fotoHoe contacteer ik de PetSitter?

U kan de PetSitter enkel contacteren als u zich heeft geregistreerd en aangemeld als PetOwner en minstens 1 actief PetSitter Zoekertje hebt. Bent u een nieuwe PetOwner, registreer dan hier. Ben u reeds geregistreerd als PetOwner, meldt u zich dan hier aan.

Pet fotoZijn er kosten aan PetSitter.be verbonden?

Momenteel zijn er geen kosten verbonden voor de PetOwner die een PetSitter zoekertje wil plaatsen of voor de PetSitter die zich wil laten toevoegen aan de lijst van PetSitters op PetSitter.be.

Adverteerders of sponsors kunnen zich melden op info@petsitter.be.

Pet fotoIk wil adverteren op PetSitter.be

Dat kan! Neem dan contact op via info@petsitter.be!

Pet fotoIk wil PetSitter.be steunen

Super! Neem dan contact op met info@petsitter.be!